HTML

BagodTimes

Ez alapvetően egy magánblog. Azok számára készül, akikkel rendszeresen kellene találkoznom és beszélgetnem, de ezek az alkalmak sajnos egyre ritkábbak. Kívülállók számára dög unalmas és gyakran érthetetlen :)

Friss topikok

Címkék

76 os út (1) advent (1) agárkosbor (1) ági (3) akkumulátor (1) államadósság (1) allergia (3) alvás (1) alváshiány (2) anyám (1) április 4 (1) áramszünet (2) árvíz (1) autó (1) balaton (1) balázs (2) bálványos (2) barátok (1) bence (4) best job (1) beszédszintetizátor (1) betegség (2) bevásárlás (1) biograd (1) biznisz (1) borika (2) bürokrácia (3) ciklámen (1) csermely péter (1) digitális (1) dob (1) egerek (2) éjszakai kuncsaftok (1) elegant (1) élelmiszeripar (1) évvége (1) évzárás (1) év vége (1) faluban (1) faluház (1) fáradtság (2) fejszámológép (1) fékhiba (1) fényre sötétedő kislány (1) feri (1) fizika (1) frankfurt (1) front (1) fronthatás (1) fűnyírás (2) fűnyíró (1) gáz (1) gazdaság (1) gázolaj (1) globális problémák (1) gonosz multi (1) gordonka (1) gravitáció (1) gyász (1) gyertya (1) gyomlálás (1) gyurcsány (1) gyuri (1) hajtás (1) harang (1) havazás (1) házi munkák (1) hétfő (2) hétrét (1) hétrétország (1) hideg (1) holdraszállás (1) hóvihar (1) hunor (6) húrelmélet (1) húsvét (1) húsvét hétfő (1) idegeskedés (1) indián (1) internet (1) irodalmazás (1) javítás (2) józsef attila (1) kánikula (1) karácsony (1) kaszálás (1) katie melua (1) katolikus rádió (1) kavarás (2) kawai k1 (1) kereskedelem (2) kereskedő (1) kert (1) kimerültség (1) kiránduás (1) kix (1) kocsma (1) kommunikáció (1) koncert (2) konfigurálás (1) könyvek (1) könyvtár (1) kriszti (1) laci (3) lárma (1) lemondás (1) magyar (1) május elseje (1) marketing (1) mécs lászló (1) meleg (1) meló (3) meridian (1) mezőgazdaság (1) moby (1) mónika (1) munka (1) musikmesse (1) nagyker (1) nagykerek (1) namm show (1) natgeo (1) nimród (1) nóri (2) notebook (1) nyár (1) oktv (1) olasz karcsi (1) omd (1) orosz katona (1) őrség (1) pályázatírás (1) pályázatok (1) pc (1) pc javítás (1) piac (2) pletykaput (1) pörgés (1) potya (1) presser (1) program installáció (1) projektek (1) protekcionizmus (1) pünkösd (1) rablás (1) radnóti (1) réka (1) rendrakás (1) rendszer installáció (1) robinson (1) rohangálás (2) router (1) rozsdafarkú (1) séta (1) skype (1) stephen hawking (1) swiss jazz (1) szabadságolás (3) szakbarbár (1) számítógépes munkák (1) szánkó (1) szerviz (1) szintetizátor (1) szlovénia (1) tavasz (1) tél (1) termék (1) tévé (1) tojás (1) tudományos seggnyalás (1) tulipánfa (1) ügyfelek (1) universe (1) uzsora (1) vadása tó (1) vállalkozás (4) vállalkozó (1) válság (9) vásárlás (1) vas csaba (1) vénusz vendéglő (1) viharok (1) virágok (1) visitors (1) vízzel hajtott autó (1) vonalkód (1) wlan (1) zala (1) zenegép (1) zivatar (1) zongora (1) zséda (1) Címkefelhő

2009.10.25. 18:28 Gravytone

Kizökkenve a ritmusból

A zenében az egyik legrémisztőbb dolog, amikor a zenekar egyik tagja a szám ritmusától függetlenül játssza a saját szólamát. Falra tudok mászni az ilyesmitől, még jobban, mint a hamis hangoktól. A saját életünknek is elvileg lenne egy ritmusa, a boldog embereknek (meg a raboknak) meg is van talán. Ebben a széthajtott világban azonban kevés olyan embert ismerek, aki normális menetrend szerint éli az életét. A "holnap délután ötkor" helyett a "figyu, majd hívlak", a "meglátjuk", "passz", vagy az egyszerű "fogalmam sincs, hogy mikor" jellegű időpont egyeztetések működnek.

Engem különösen idegesít ez a szerteszét folyó időzítés, ami körülvesz, és aminek magam is generálója vagyok. Annak idején, amikor a "versenyszférában" még csak alkalmazottként kezdtem dolgozni, már figyelmeztettek, hogy az eddigi életritmusomnak vége, ez egy más világ. Aztán így is lett.

Múlt nap fél füllel a rádiót hallgattam, és épp arról elmélkedtek, hogy az emberek egészségét mennyire kikezdi ez a ritmustalanság. A kutatók kiderítették, hogy bizonyos betegségekre való hajlam fokozottan jön elő azoknál, akiknek a munka - pihenés - alvás ciklusa nagyon cifra. Esetemben annyival egyszerűbb a helyzet, hogy a pihenés kimarad. Ilyenkor az óraátállítás még jobban megkavar, mert még az a néhány fix pont is odébb csúszik, ami a zilált napirendemben azért stabil szokott lenni, pl. ebéd.

Nem csak a napi időzítés csúszkál, hanem a heti is. Most itt voltak például ezek az október 23 - i ünnepek. Már jó előre fentem rá a fogam, hogy mennyi házi és ház körüli munkát fogok megcsinálni, és itt a cégnél is mi minden megkezdett ügyre teszek pontot. Nos, a tervek úgy borultak, ahogy ilyenkor szoktak. Először is az időjárás kavart be, a mai napot leszámítva csúnya esős, nyálkás idő volt, a kinti munkák tehát mind mára maradtak.

A céges ügyek egy részével ugyan haladtam valamennyit, de nem az elvárásaim szerint, mert bejött néhány nem tervezett, de sürgős intézni való. A tegnapi, beékelődött szombatra nem hirdettük meg, hogy zárva leszünk, de a kollégáimat szabad napra engedtem, mondván, hogy az elmúlt szombatok úgyis elég lájtosak voltak, akkor ezen a se munkanap, se szünetnap jellegű szombaton tán pár emberke jön, őket magam is elrendezem. No, voltak annyian, hogy győztem kapkolódni, meg Nórit hívogattam többször telefonon, mert ha egyedül vagyok, akkor természetes, hogy a cuccok nagy részét nem találom.

Mára itt maradt tehát pár sürgős árajánlat, és egyéb hivatalos fontosságok. Viszont reggel kisütött a nap. Ebből kifolyólag egész nap rohangáltam, délután levezetésképpen árkot ástam. Utána még egyszer berohantam Egerszegre pár dolog miatt, most pedig vár rám nagyjából ugyanaz a munka tömeg, mint amit csütörtök este itt hagytam. Vidító.

Hogy pozitívumot is említsek, az elmúlt napokon azért a szokásosnál korábban lefeküdtem, és minden éjszaka egyfolytában aludtam 13 - 14 órát. Ha ezt még egy pár napig tehetném, akkor egészen helyrejönnék, de hát a zenészek nem így akarják. Meg a Bajnai sem. Mindegy. Most már a következő hétre kell koncentrálni, ami ismét atomi zúzós lesz. Közeleg a Mindenszentek is. Szeretnék eljutni valahogyan Laci sírjához is az óbudai temetőbe. Még nem tudom, hogy mikor és hogyan, de valami majd alakul.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bagodtimes.blog.hu/api/trackback/id/tr651474383

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása